Sposób przygotowania

Jajko roztrzepujemy widelcem. Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Czy na tym zdjęciu jest właśnie ryba po grecku?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    Tak, tylko, że warzywa są pod rybą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    to musi byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !