Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny bez ości 1 kg
cebula 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
Korzeń selera 1 sztuka
marchew 5 sztuk
sok z cytryny 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
sól
pieprz
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie
jajko 3 jajka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Grecku

Jajko roztrzepujemy widelcem. Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 26.11.2011 17:01
to musi byc pyszne
Wokalista 24.11.2011 23:59
Tak, tylko, że warzywa są pod rybą
Ewa104 24.11.2011 10:11
Czy na tym zdjęciu jest właśnie ryba po grecku?
Justyna Jussstiii 24.11.2011 09:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak