Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki faszerowane piersią z kurczaka i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 10 sztuk
oliwa
pieprz
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Koperek suszony Prymat
pierś z kurczaka 1 podwójna
jajko 2 sztuki
pieczarki kilka
cebula 1 sztuka
żółty ser 15 dkg
czosnek 2 ząbki
Grill przyprawa klasyczna Prymat warzyw
DODATKOWO:
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki faszerowane piersią z kurczaka i pieczarkami

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wkładamy do miski i dodajemy sól, pieprz, paprykę słodka mieloną, suszony koperek, jajka, posiekane drobno pieczarki i cebulę a następnie dokładnie mieszamy. Z pomidorków odkrawamy górną część i wydrążamy środki do których nasypujemy odrobinę przyprawy do grillowanych warzyw. Napełniamy przygotowanym farszem, startym żółtym serem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy oliwą z oliwek, przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 17.01.2012 07:47
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak