Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

izabella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
mąka pszenna 100 g
cukier kryształ 80 g
białko 2
owoce 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: izabella

ciasto rozwałkować na stolnicy. Nadać mu kształt prostokąta i nałożyć owocową masę. Przedtem owoc pokroić w kostkę i posypać maką, a nastepnie wymieszać je z piana ubita na sztywno białka i cukru. uformowane w kształcie rolady ciasto posmarowac roztrzepanym jajkiem, ułozyc na blasze i piec w temp. 220 stopni. Po upieczeniu posmarowac syropem, i pozostałymi owocami ozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak