Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela\'\' a la mnich\'\'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 600 g
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
oliwki czarne 12 szt
ziołowa przyprawa do smaku
oliwa w/g uznania
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela\'\' a la mnich\'\'

Rybę oczyścić,ostrożnie usunąć kręgosłup i ości .cebulę obrać,dtobno posiekać i zrumienić na oliwie na złoty kolor,żaroodporny półmisek posmarować oliwą,położyć w nim rybę,na powierzchni ryby rozprowadzić zrumienioną cebulkę,dodać listek laurowy i przyprawę ziołową,następnie skropić z sokiem z cytryny ,obłożyć oliwkami,półmisek z rybą przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika,piec około 30 minut,podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak