Sposób przygotowania

Na gorącą oliwę wrzuciłam białą część pora pokrojoną w półkrążki. Smażyłam ok. minutę. Dorsza osoliłam, opieprzyłam i położyłam na smażącym się porze. Patelnię przykryłam, aby ryba i por mogły się dusić. Po 10 minutach rozmieszałam w kubeczku 50 ml śmietany 30% z czubatą łyżeczką mąki i wlałam na patelnię. Tuż przed wlaniem śmietany z patelni wyjęłam rybę, aby jej nie uszkodzić podczas mieszania sosu. Pogotowałam sos 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny i wyłożyłam na porcje ryby. Zdjęcie tego nie oddaje, jednak tak przyrządzony dorsz smakuje genialnie!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !