Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie ciasto czekoladowe z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukie 2/3 szklanki
kakao 2 łyzki
olej 1/2 szklanki
mleko sojowe 1/2 szkl
woda gazowana 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat do smaku
cynamon 1/2 łyżeczki
cukinia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie ciasto czekoladowe z cukinią

Mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i przyprawy wsypałam do miski i wymieszałam. Dodałam mieszając łyżką olej, mleko sojowe, startą cukinię i wodę gazowaną ( dla lekkości). Wymieszałam dokładnie. Piekłam około 45 minut w 180 C, do suchego patyczka.
Smakuje jak wilgotne ciasto czekoladowe, a cynamon i imbir dają przyjemny aromat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.12.2012 21:12
fajny przepis
1j1o1l1a1 24.11.2011 11:48
apetyczne :)
mikrusiak 23.11.2011 16:51
smacznie wygląda :)
Ewa6274879 23.11.2011 16:45
fajne, smaczne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak