Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matjasa 4
jabłka 2
cebula 1
koperek 1/2 pęczka
gęsta śmietana 200 ml
czarny pieprz 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczka
chrzan 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie pod pierzynką

Filety oprószyć czarnym pieprzem, pokroić w cienkie paseczki, cebulę w piórka. Jabłka podzielić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Zmieszać w salaterce śledzie z jabłkami i cebulą. Do miseczki wyłożyć śmietanę, dodać sok z cytryny, chrzan, cukier, biały pieprz i posiekany koper. Wymieszać. Nakładać śledzia z jabłkiem i cebulą z kleksem śmietany na talerzyki, udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak