Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
marchew 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn suszony do smaku
delikat do mięs do smaku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso porkoić w kostkę 2cm x 2cm. Do miski wlać 1/4 szkl. oleju, 1 łyżeczkę pieprzu, 2,5 łyżki soli, 1 łyżka rozmarynu, 2 łyżki delikatu do MIĘS, 2 łyżki ostrej papryki. Wymieszać i włożyć mięso. Mięso dobrze wymieszać z marynatą i schłodzić conajmniej 2 godziny w lodówce. Mięso włożyć na suchą patelnie dobrze rozgrzaną razem z sokiem z marynaty. Obsmażyć ze wszystkich stron. Wsypać pokrojoną w pół księżyce cebule, ogórek w paski i marchew w plastry. Wszystko tak długo smażyć aż zacznie się wszystko przypalać , to doda koloru gulaszowi. Przełożyć wszystko do garnka i zalać 750ml wody. Gotować do zmięknięcia mięsa. (W razie potrzeby dolewać wody, bo może się wygotowywać!) Doprawić do smaku. Pod koniec gotowania zawiesić zawiesiną z mąki i wody.
Podawać z : Makaronem, ziemniakami lub bułkami na parze.
( ZAWIESINA: PÓŁ SZKALNKI WODY I 3 ŁYŻKI MĄKI - dobrze wymieszać by nie było grudek)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.09.2012 13:55
fajny
Wacław 07.02.2012 15:43
pyszny obiadek,mniam
Emilia22 23.11.2011 15:20
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak