Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, pokroić na 4części. Szynke pokroić w kostkę, cebule również.Podsmażyć wszystko na oleju doprawiająć do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i schłodzić.Rozbić jajka w misce doprawić,pokroić chleb w dużą kostke 2cm x 2cm, wrzucić do jajek by nasiąkneły. Do naczynia żaroodpornego wlać jajka wraz z chlebem tak by zakrywały szynkę itd. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 50minut. Pod koniec pieczenia posypać serem.
Naczynie żaroodporne musi być odkryte!!!
Poczekać aż lekko przestygnie i można jeść. Smakuje znakomicie z ketchupem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    Takiej nie jadlam jeszcze
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    no fajna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !