Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe Chmurki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 sztuk
parówki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
starty ser 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 2 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe Chmurki

Pieczarki oczyścić i wydrążyć w nich otworki. Parówki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju i doprawić do smaku.Ostudzić. Wsypać starty ser i wymieszać. Nakładać w otworki i docisnąć by farsz nie wypadł.Opanierować w jajku i bułce 2 razy. Smażyć na rozgrzanym oleju aż panierka zrobi się lekko brązowa.
Pieczarki muszą być zanurzone conajmniej do połowy!!!
Podawać np. z sosem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 23.11.2011 22:13
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak