Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mushrooms

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczark 12 sztuk
parówki 3 sztuki
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ser 6 łyżek
masło 0,5 na każdą
bulion drobiowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do nsmaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mushrooms

Pieczarki oczyścić (nie myć ich), wydrążyć z nich nóżki i zrobić otworki na farsz.Nóżki pokroić w kostke, parówki i cebule również. Podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. Kapelusz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do zrobionego farszu jeszcze ciepłego dodajemy bułke tartą i mieszamy, odstawiamy na moment żeby bułka tarta napęczniała tłuszczem z farszu.Napełniamy kapelusze, na góre kładziemy po 0,5 łyżeczki masła na wieszch. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy szklanke wina lub bulionu. Naczynie musi być odkryte!!! Wstawiamy do piekarnika na 30 minut na 200 C, pod koniec pieczenia posypać tartym serem.
Smacznego:P

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 23.11.2011 22:13
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak