Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jarmużu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 1 kg
schab wędzony 1/2 kg
cebula 2 sztuki
ziemniaki 1/2 kg
marchew 2 sztuki
margaryna 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużu

Jarmuż oczyszczamy i wkładamy do garnka. Zalewamy 1 l wody. Cebulę kroimy w piórka i podduszamy. Dodajemy ją razem z pokrojonym w kostkę schabem do garnka z jarmużem. Gotujemy całość około 30 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze około 20 min - do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.11.2011 14:47
ciekawe nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak