Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa nadziewana ryżem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 5 sztuk
ryż 1 szklanka
pieczarki 20 dag
śmietana 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki
sól
pieprz
szczypiorek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa nadziewana ryżem i pieczarkami

Kalarepy obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut, obcinamy wierzch, wydrążamy a miąższ kroimy w kostkę. Ryż gotujemy na sypko, dodajemy do niego podsmażone pieczarki, miąższ, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy kalarepy, posypujemy startym na tarce żółtym serem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.06.2012 11:42
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak