Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z marynowanymi cebulkami i majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki 1 1/2 kg
CEBULKI MARYNOWANE 1 słoiczek
miód 1 łyżka
groszek zielony 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
majeranek 1 pęczek
sól
pieprz
kminek Prymat
tłuszcz
bulion warzywny 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z marynowanymi cebulkami i majerankiem

Mięso oczyszczamy, nacinamy i nacieramy przyprawami. Podsmażamy na tłuszczu i przekładamy do naczynia do zapiekania. Zalewamy je bulionem, pieczemy 2 godziny w 200 stopniach. Wyjmujemy, nacieramy mięso miodem, obkładamy mięso cebulkami marynowanymi, posypujemy posiekanym majerankiem. Zapiekamy jeszcze 30 minut. Groszek miksujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy i zalewany nim pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak