Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem dodać letnie mleko ,rozdrobnione drożdże i 3 łyżki mąki-dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Kiedy rozczyn wyrośnie dodać resztę mąki wymieszać , dodać roztopioną zimną margarynę..Ciasto wyrabiać do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy.Pod koniec dodać rodzynki oprószone w mące.Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem i odłożyć do wyrośnięcia.Przed pieczeniem posypać kruszonką.Piec w 160 st około 45 min.
Kruszonka;zimne masło zagnieść z cukrem i mąką

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne, takie babcine ciacho:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię drożdżowe ciacha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ładnie wyrosło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    je to każdy lubi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To jedno z moich ulubionych ciast :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    smaki z dzieciństwa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !