Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, studzimy, kroimy w plastry. Boczek kroimy na kawałki i podsmażamy z cebulą na patelni. Kapustę kiszoną gotujemy.
Układamy w naczyniu warstwami ziemniaki, boczek i kapustę, posypując ziemniaki solą, pieprzem i majerankiem. Na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku w 180 C około 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawa zapiekanka :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawa i pewnie smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super propozycja na obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dobra polska syta kuchnia
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Takie jedzonko mi odpowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !