Sposób przygotowania

Szparagi obieramy, myjemy, odcinamy główki. Główki szparagów odkładamy na bok, resztę szparagów kroimy na małe kawałki. Włoszczyznę obieramy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby zakryła warzywa. Kiedy bulion będzie gotowy, odcedzamy z niego włoszczyznę i dodajemy szparagi. Gotujemy szparagi na miękko. Miękkie szparagi wyciągamy z zupy, po ostygnięciu miksujemy i wrzucamy do zupy. Zupę podgrzewamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dwie kromki chleba obcinamy ze skórek i kroimy na kwadraty. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy łyżkę masła, a na to chleb, oprószyć pieprzem i solą . Obsmażamy grzanki z obu stron. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy dwie łyżki masła, a na to główki od szparagów, podsmażamy. Zupę nalewamy do talerzy, kładziemy grzanki i główki szparagów. Jeśli ktoś lubi, zupę można polać słodką śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki ładny kolor :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    wygląda ładnie, ale czy dobre są szpargi ? nigdy nie próbowałem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    zupa krem pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    dobre
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowite
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam taki krem
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszny krem,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !