Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe szparagi 2 pęczki
Zielone szparagi 3/4 pęczka
marchewka 3 sztuki
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
mały seler 1 sztuka
sól do smaku 4 szczypty
masło 3 łyżki
chleb 2 kromki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów

Szparagi obieramy, myjemy, odcinamy główki. Główki szparagów odkładamy na bok, resztę szparagów kroimy na małe kawałki. Włoszczyznę obieramy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby zakryła warzywa. Kiedy bulion będzie gotowy, odcedzamy z niego włoszczyznę i dodajemy szparagi. Gotujemy szparagi na miękko. Miękkie szparagi wyciągamy z zupy, po ostygnięciu miksujemy i wrzucamy do zupy. Zupę podgrzewamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dwie kromki chleba obcinamy ze skórek i kroimy na kwadraty. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy łyżkę masła, a na to chleb, oprószyć pieprzem i solą . Obsmażamy grzanki z obu stron. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy dwie łyżki masła, a na to główki od szparagów, podsmażamy. Zupę nalewamy do talerzy, kładziemy grzanki i główki szparagów. Jeśli ktoś lubi, zupę można polać słodką śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.10.2012 12:30
świetne danie
Anna169Hosz 30.10.2012 08:06
Zapowiada się smacznie.
alaaa 05.08.2012 15:19
pyszny krem,,
caralajna 03.07.2012 08:40
uwielbiam taki krem
adelajda 13.06.2012 20:08
smakowite
anulka69 25.05.2012 10:28
dobre
Kuchareczka2 06.05.2012 10:47
pychota
Anio?eczek 29.04.2012 21:54
zupa krem pycha!
kamyk 30.03.2012 08:36
wygląda ładnie, ale czy dobre są szpargi ? nigdy nie próbowałem
cooleczka 03.02.2012 17:25
jaki ładny kolor :)
Iwusia 25.11.2011 14:32
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak