Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkoptach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mleko 1 litr
śmietana 18 proc 1 szkl
masło 250 g 1 kostka
cukier puder 1 szkl
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
aromat rumowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkoptach

Do gotującego się mleka wlać śmietanę rozmieszaną z całymi jajkami. Ciągle mieszać aż się zrobi serek. Wylać na sito do ostygnięcia. Utrzeć masło, dodać cukier puder i nadal ucierać. Następnie dodawać po trochu serek i ucierać. Na koniec dodać zapach rumowy. Na spód tortownicy położyć biszkopty i zalać zrobioną masą. Wierzch zalać galaretką i wsadzić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 11.02.2013 19:53
lubię taki
Milena87 11.02.2013 10:44
pyszny
barbara11561 17.02.2012 10:46
pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak