Sposób przygotowania

Na ciasto: 15 dag mąka, masło 8 dag, cukier 5 dag, żółtko 1, sól
Z podanych składników zarobić ciasto. Rozwałkować, piec 20 minut w 200 stopni C. Mleko podgrzać z cukrem, solą i żółtkami. Dodać żelatynę. Śmietanę ubić, twaróg utrzeć dodać do mleka. Na spód położyć masę twarogową. Na to ananasa i polać rozpuszczonymi galaretkami. Odstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Takim sernikiem napewno podbijemy każdy rzołądek.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mój ulubiony serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !