Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50 dag
śmietana 1/2 litr
cukier 20 dag
żółtko jajek 4
mleko 1/4 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
ananas 1 puszka
galaretka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Na ciasto: 15 dag mąka, masło 8 dag, cukier 5 dag, żółtko 1, sól
Z podanych składników zarobić ciasto. Rozwałkować, piec 20 minut w 200 stopni C. Mleko podgrzać z cukrem, solą i żółtkami. Dodać żelatynę. Śmietanę ubić, twaróg utrzeć dodać do mleka. Na spód położyć masę twarogową. Na to ananasa i polać rozpuszczonymi galaretkami. Odstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.04.2013 10:04
mój ulubiony serniczek
eduszo
eduszo 28.11.2011 12:48
Takim sernikiem napewno podbijemy każdy rzołądek.
ronald88 23.11.2011 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak