Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe ze sliwka, morela i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 200 gram
morele suszone 200 gram
rodzynki 1 garsc
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe ze sliwka, morela i rodzynkami

schab pokroic i rozbic na cienkie kotlety, przyprawic sola i pieprzem
owoce zamoczyc w cieplej wodzie, wyjac jak zaczna sie robic miekkie .
nalozyc na slodek schabu i zawinac, smazyc do zrumienienia zalac delikatnie bulionem i dusic do miekkosci, powstaly wywar zredukowac, pyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 23.11.2011 09:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak