Sposób przygotowania

Przygotować sos: bazylię umyć, osuszyć i drobno posiekać wraz z orzeszkami i obranym czosnkiem. Mieszankę przełożyć do miseczki, dodać 7 dag parmezanu, przyprawę do spaghetti, oliwę, starannie wymieszać i odstawić co najmniej na 1 godzinę. Makaron ugotować w 4 l wody z dodatkiem soli i oliwy. Wiązkę makaronu wkładać do wrzątku stopniowo (w miarę jak mięknie) i gotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie odcedzić na sicie. Gdy makaron jest odcedzony sos przełożyć do garnka, podgrzać i dodać makaron. Starannie wymieszać i przed podaniem posypać resztą parmezanu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    makaron z sosem zawsze chętnie spróbuję
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię makarony
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię makarony ale spaghetti nie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !