Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutella jabłkowo orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 60 dag
cukier waniliowy 3
kakao 10 dag
orzechy włoskie 15 dag
Puszka skondensowanego słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Nutella jabłkowo orzechowa

Jabłka obrać, zetrzeć na tarku, zalać 200ml wody i zagotować. Gotować aż jabłka się rozgotują i ściągnąć z ognia. Dodać cukier, cukry waniliowe, kakao, zmielone orzechy, mleko, budyń czekoladowy. Stale mieszając, gotować na małym ogniu ok 5-8 minut. Przełożyć do słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 23.11.2011 07:59
Fajny pomysł tylko jak długo to da się przechować?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak