Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
pieczarki
szczypiorek
zielenina
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

# 4-5 jajek
# ok. 10 dkg pieczarek
# szczypiorek
# liscie sałaty
# natka pietruszki
# majonez
# lyżka oleju
# sól
# pieprz


Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, delikatnie zdjąć skorupki , przekroić w poprzek na pół i wyjąć żółtka.Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce , udusić na oleju , schłodzić . Szczypiorku parę piórek pokroić drobno i wszystko razem tzn.żółtka, szczypiorek i pieczarki zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem i napełnić dołeczki w jajkach .Ułożyć na liściach sałaty , udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 01.06.2013 00:11
pyszne jajeczka
tomek18 24.05.2012 08:18
pyszne
IZABELA29 31.03.2012 14:43
zawsze się sprawdzają ...
ben-ka 28.03.2012 08:56
zaraz będziemy takie jajeczka robić:)
IZABELA29 24.03.2012 08:29
na świeta akurat
Ewa104 28.02.2012 11:25
Z nadzieniem pieczarkowym uwielbiam.
kuklik 16.02.2012 13:22
mniam
junox 31.12.2011 00:32
przydadzą się dzisiaj
ben-ka 25.11.2011 18:59
i pysznie smakują:)
anemon 24.11.2011 09:26
Bardzo apetycznie wyglądają.
alaaa 23.11.2011 12:18
ja też lubię taki farsz
Ewa6274879 22.11.2011 22:25
to lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak