Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z masłem wlewamy odę i zagniatamy ciasto,owijamy je folią i wkładamy na godzinę do lodówki.Szpinak myjemy wrzucamy na 5 min do wrzącej wody odcedzamy i siekamy.Cebulę kroimy w cienkie piórka szklimy ją na maśle dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak i chwilę smażymy razem.Lekko studzimy dodajemy śmietanę i jajko dobrze mieszamy a na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ciasto układamy na wysmarowanym margaryną płaskim naczyniu do zapiekania zarumieniamy wierzch wykładamy nadzienie i posypujemy żółtym serem.Zapiekamy aż ser stanie się ciemnozłoty.Podajemy na gorąco lub na zimno.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !