Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza ze szprotkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spód pizzy
cebula czerwona 1 szt
mozzarella starta 20 dkg
sos
pomidory w zalewie 40 dkg
olej 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
zioła 1 łyżeczka
sól
pieprz
czarne oliwki bez pestek 20 szt
szprotki 20 (wędzone w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: pizza ze szprotkami

Szprotki osączamy oliwki i cebulę kroimy w plasterki a cebulę dzielimy na pierścionki.Ciasto smarujemy sosem układamy na nim rybki oliwki i cebulę posypujemy startym serem i pieczemy w piekarniku.Sposób zrobienia sosu.Czosnek kroimy na pół i podsmażamy na oleju i wyjmujemy.Do oleju wkładamy poidory i wsypujemy zioła bazylię oregano i dusimy aż nadmiar płynu odparuje na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.04.2012 09:26
ciekawe połączenie
smakowita 29.11.2011 22:41
fajny pomysł
ronald88 23.11.2011 10:19
super
Krystyna32 23.11.2011 01:02
mniam, mniam ........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak