Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę.Cebulę również kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i drobniutko siekamy.
Do wątróbki z cebulką dodajemy pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę.Doprawiamy solą, pieprzemi czosnkiem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej.Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane.Podajemy z ziemniakami Można polać sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam wątróbkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takich kotletów jeszcze nie robiłam.....podoba mi się pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !