Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pieczarkami -kotlety

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
pieczarki 25 dag
jajko 2
mąka 5 łyżek
cebula 1
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pieczarkami -kotlety

Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę.Cebulę również kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i drobniutko siekamy.
Do wątróbki z cebulką dodajemy pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę.Doprawiamy solą, pieprzemi czosnkiem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej.Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane.Podajemy z ziemniakami Można polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 13.04.2014 13:58
Takich kotletów jeszcze nie robiłam.....podoba mi się pomysł.
kriko 18.12.2012 07:24
super
Krzysztof15 21.07.2012 10:33
pyszne
Iwusia 15.02.2012 23:25
bardzo fajne
Lidia6 10.01.2012 18:25
uwielbiam wątróbkę
ewaa 02.01.2012 18:23
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak