Sposób przygotowania

30 dag drobnych kurek
2 młode cukinie
1,5 litra rosołu
1 cebula
500g makaronu kokardki (lub innego grubego)
1 szklanka śmietany do zup
1 łyżka oleju
mały pęczek pietruszki
sól i pieprz

Kurki oczyścić i opłukać wrzucić do wrzącego rosołu. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Wrzucić do zupy. Cukinie umyć i pokroić w plasterki, dodać do zupy i całość gotować do czasu aż kurki i cukinia będą ugotowane. Gotową zupę zabielić śmietaną, przyprawić solą i pieprzem do smaku i podgrzać. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pietruszkę umyć, osączyć i posiekać. Na talerze kłaść porcję makaronu, wlać zupe i posypać posiekaną pietruszką. Z przepisu wychodzi 5-6 porcji zupy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię zupy z dodatkiem świeżych grzybów, ale niestety tylko sporadycznie jestem posiadaczką takich grzybów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam kurki,przepis do wypróbowania , koniecznie!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    jak ja lubię kurki... a nie miałam ich w ustach od kilku lat:( a zupka wygląda wręcz bajecznie!:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Już nie mogę się doczekać na sezon świeżych grzybów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !