Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinii i kurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
kurki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinii i kurek

30 dag drobnych kurek
2 młode cukinie
1,5 litra rosołu
1 cebula
500g makaronu kokardki (lub innego grubego)
1 szklanka śmietany do zup
1 łyżka oleju
mały pęczek pietruszki
sól i pieprz

Kurki oczyścić i opłukać wrzucić do wrzącego rosołu. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Wrzucić do zupy. Cukinie umyć i pokroić w plasterki, dodać do zupy i całość gotować do czasu aż kurki i cukinia będą ugotowane. Gotową zupę zabielić śmietaną, przyprawić solą i pieprzem do smaku i podgrzać. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pietruszkę umyć, osączyć i posiekać. Na talerze kłaść porcję makaronu, wlać zupe i posypać posiekaną pietruszką. Z przepisu wychodzi 5-6 porcji zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.03.2012 08:46
super
anemon 14.03.2012 16:32
Już nie mogę się doczekać na sezon świeżych grzybów.
Niunia1 04.03.2012 20:00
jak ja lubię kurki... a nie miałam ich w ustach od kilku lat:( a zupka wygląda wręcz bajecznie!:))
ben-ka 01.03.2012 16:20
Uwielbiam kurki,przepis do wypróbowania , koniecznie!:)
anemon 26.11.2011 08:38
Bardzo lubię zupy z dodatkiem świeżych grzybów, ale niestety tylko sporadycznie jestem posiadaczką takich grzybów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak