Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana dynia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5 szkl
ocet 1 szkl
cukier 3 szkl
Goździki całe Prymat kilka
Cynamon mielony Prymat szczypta
dynia 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana dynia

zagotować zalewęz wody cukru i octu,goździków i cynamonu.Do gotującej się zalewy dodać dynię pokrojoną w kostkę.Gotować na maleńkim ogniu do miękkości-Uważać aby nie rozgotować.Wyjąć goździki i przelać dynię z zalewą do słoikow.NIE PASTERYZOWAĆ.Zakręcać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 10.02.2017 20:11
fajny przepis
ben-ka 28.01.2015 09:24
Tak zrobiona dynia jest bardzo smaczna, wiem bo sama robiłam.
kriko 04.03.2013 18:08
super dynia
Krzysztof15 09.09.2012 14:07
tez robie
Stenka 01.09.2012 15:31
wygląda apetycznie
Luki 22.03.2012 06:30
Pani Henryka zupełnie się nie zna.To śmieszne co napisała!!!!!Z miąższ to właśnie to co oprócz pestek jest w dyni najlepsze
Ewa111 29.11.2011 20:03
bardzo lubię taką dynię,miąższ to też to co jest pod skórką dyni
LuKaSz4761 29.11.2011 08:20
Super przepis!
Henryka2 22.11.2011 22:32
Masz pojecie o czym piszesz?! Miąższ, to jest akurat to co z dyni wyrzucamy.Widac,że bardzo Ci zależy na \"tłuczeniu\" punktów, ale chyba zły sposób wybrałaś!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak