Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUREE Z GROCHU I ZIEMNIAKÓW

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 200 gram
ziemniaki 2 sztuki
masło 6 łyżek
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PUREE Z GROCHU I ZIEMNIAKÓW

Fasole i ziemniaki ugotować, przetrzeć, ponownie zagrzać, dodać mleko i 3 łyżki masła, dobrze rozprowadzić na gładką masę. Dodać do smaku sól. Wyłożyć łyżką do ziemniaków na talerze i polać roztopionym masłem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak