Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka meksykańska w puszce
marchew
przyprawy do smaku
olej roślinny
makaron muszelki 1 szklanka
ryż brązowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański kociołek

Makaron ugotować al dente.Ryż ugotować na sypko.Na głęboką patelnię wrzucić mieszankę meksykańską i marchew(lub mrożoną włoszczyznę),dusić do miękkości,dorzucić pomidory i przyprawić(sól czosnkowa,papryczki chilli,pieprz cayenne,odrobina imbiru i gałki muszkatołowej,lubczyku,tymianku,majeranku i cząbru-w zależności od uznania).Dodać makaron i ryż,na małym ogniu poddusić 7min.Podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak