Sposób przygotowania

Sałatka jest bardzo prosta do wykonania. Robi się ja szybko, ale trzeba tez przyznać, że szybko znika ze stołu. Dlatego nie podaję ilości składników, gdyż wszystko można sobie dowolnie regulować.

Pierś pokroić w drobne kawałeczki, zesmażyć z przyprawą do gyrosa dodają niewelką ilość oleju ( nie podlewać wodą).

Pozostałe warzywa pokroić.
Zrobić sos czosnkowy wg mojego przepisu \" sos czosnkowy\", musi mieś taką konsystencję aby delikatnie spływał między warswty.

Wszystko układać w naczyniu najlepiej przezroczystym:
-mięso
-ogórek konserwowy ( może być tesz kiszony)
-papryka
-kukurysza
-drobno pokrojona kapusta pekinska
Wszystko zalać sosem- NIE MIESZAĆ
Jesli naczynie jest odpowiednio wysokie zrobić tak samo drugą warstwę.

Sałatkę warto zrobić ze dwie godziny przed podaniem, wówczas skadniki lepiej współgrają.
Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !