Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki francuskie z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
cukier puder 3 łyżeczki
jajko 1
twaróg 6 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki francuskie z serem

Do miski przekladamy ser bialy, dodajemy doniego cukier puder 9można dodac więcej w razie potrzeby), oraz wbijamy żólto. Mase serową dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie dzielimy na 4 duże kwadraty. na srodku kładziemy rownomiernie mase serową. brzegi ciasta francuskiego smarujemy białkiem i składamy ciasto na pół tworząc trójkąt. Bułeczki zapiekamy przez 20 minut w temo 180*. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.05.2012 20:46
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak