Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
cukier 5 łyżek
białko 6
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy

Truskawki umyć i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach wody. Rozrobione truskawki utrzeć z połową cukru i rozpuszczoną żelatyną. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Jak masa truskawkowa zacznie gęstnieć dodać ubite białka. Rozłożyć mus w salaterkach i dać na 2 godz. do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 19.02.2012 23:48
coś pysznego
Rybciia 13.02.2012 16:57
rewelacyjny deser
Wafelek2601 25.12.2011 01:32
pyszny
IKrakowianka 30.11.2011 21:42
wyśmienity
Monika193
Monika193 24.11.2011 14:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak