MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Z udek wyjąć kości, zdjąć skórkę, podzielić na pół i rozbić lekko tłuczkiem. Przyprawić pieprzem i solą, po czym obtoczyć w mące, jajku i znowu w mące. Tak przygotowane udka usmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Wykonanie sosu: 3 cebule pokroić w półplastry i lekko podsmażyć na patelni. Dodać 1 szklankę wody, 1 kostkę rosołową, 3 łyżki powideł śliwkowych i mały słoik keczupu. Całość zagotować.
Sos wlać na usmażone udka i wstawić do piekarnika na 1 godz. (180˚C)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !