Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Z udek wyjąć kości, zdjąć skórkę, podzielić na pół i rozbić lekko tłuczkiem. Przyprawić pieprzem i solą, po czym obtoczyć w mące, jajku i znowu w mące. Tak przygotowane udka usmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Wykonanie sosu: 3 cebule pokroić w półplastry i lekko podsmażyć na patelni. Dodać 1 szklankę wody, 1 kostkę rosołową, 3 łyżki powideł śliwkowych i mały słoik keczupu. Całość zagotować.
Sos wlać na usmażone udka i wstawić do piekarnika na 1 godz. (180˚C)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię takie smaki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujący
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny przepis napewno sprubiuje super polacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    czas najwyższy takiego zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !