Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski makaronowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka 3 łyżki
jajko 1 sztuka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sól
makaron świderki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski makaronowe

Ziemniaki obrać z mundurków, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Gdy się ugotują odcedzić i wszystkie ziemniaki zmielić w maszynce do mielenia. Do miski z ziemniakami włożyć obie mąki, dodać jajko i przyprawę do ziemniaków.

Wszystko dokładnie wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Ciasto rozwałkować. Na odrobinie ciasta wykładać trochę makaronu i zwijać, jak na kluski.

UWAGA: ciasto jest dość miękkie i może się rozwalać, robić to ostrożnie. Tak przygotowane kluski dawać do gotującej się wody. Zagotować. Kluski podawać polane śmietana i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.04.2012 19:13
bardzo fajne:))
owocówka 23.11.2011 07:06
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak