Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy 40 dkg
cukier 40 dkg
miód 2 szkl
białko 7 szt
skórka z cytryny
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać miód, otartą skórkę z cytryny i ucierać. Orzechy grubo posiekać i dodać do masy. Wysmarowaną blachę wyłożyć andrutem i na niego wylać przygotowaną masę. Piec w letnim piekarniku ok.1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 31.07.2013 15:41
ciekawy przepis
mela25 31.05.2012 09:56
lubie orzechowe ciasta
IKrakowianka 13.03.2012 20:58
wyśmienite
Rybciia 05.02.2012 18:09
smaczne!!!
Wafelek2601 17.12.2011 10:21
musi być pyszne
Monika193
Monika193 23.11.2011 11:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak