Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
makaron świderki 1 opakowanie
pieczarki 40 dag
natka pietruszki
śmietana 20 dag
rosół drobiowy 1 litr
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem świderki

Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę. Cebulkę zeszklić na patelni z masłem. Dodać do gorącego rosołu. Doprawić solą i pieprzem. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć na patelni.

Dodać do zupy i gotować. po ok. 30 minutach dodać suchy makaron i gotować do miękkości makaronu. Mąkę wsypać do śmietany i dodać do zupy. Pogotować chwilę. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.02.2012 12:58
fajna a oto efekt
owocówka 20.12.2011 06:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak