Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

biszkopt: Oddzielić jajka od białek. Następnie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich cukier. Dodać pojedynczo żółtka . Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Ubijać, by składniki się połączyły. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto na biszkopt. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać np. z kremem i owocami. Owoce obieramy, kroimy w ćwiartki, a ćwiartki dzielimy jeszcze na 3 części.


Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    całkiem ładnie sie prezentuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    fajniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !