Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt 1

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukru 100 g
margaryny 30 g
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
wody 1 łyżka
mąki 4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt 1

Kroki postępowania

1
Oddzielić jajka od białek. Następnie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich cukier.
Krok 1 - biszkopt 1 foto
2
Dodać pojedynczo żółtka . Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Ubijać, by składniki się połączyły. Na koniec wlać roztopioną i ostudzoną margarynę Kasię.
Krok 2 - biszkopt 1 foto
3
Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Krok 3 - biszkopt 1 foto
4
Wylać ciasto na biszkopt. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać np. z kremem i owocami.
Krok 4 - biszkopt 1 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.07.2012 08:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak