Sposób przygotowania

Spód:
15 dag mielonych suchych wafli
10 dag białej czekolady
10 dag masła
Masa serowa:
1 kg sera białego w wiaderku
1/2 l śmietany kremówki
1 szklanka cukru
5 łyżeczek żelatyny
1 galaretka cytrynowa
dodatkowo owoce ja miałam pomelo
1 dowolna galaretka
wykonanie :
Stopić masło z białą czekoladą i wymieszać z suchymi waflami, masą wyłożyć dno dużej tortownicy wcześniej wyłożonej folią aluminiową, dokładnie ugnieść i wyrównać powierzchnię. Na zastygnięty spód wyłożyć całą masę serową i odstawić do zastygnięcia, kiedy masa zastygnie ułożyć owoce i zalać dowolną galaretka ja miałam agrestową. Masa serowa: Ser ucieramy z cukrem i dodajemy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę rozpuszczoną razem z żelatyną w 1.1/2 szklanki wody, na koniec delikatnie połączyć z ubitą na sztywno śmietanką.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    paula902405

    świetnie wygląda, napewno wypróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Jak dla mnie rewelacja;) Chyba się do Ciebie wprowadzę:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !