Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OWERNIACKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki średnie 6 sztuk
soczewica 6 łyżek
cebula 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OWERNIACKA

Ziemniaki obrać i bardzo drobno pokrajać. Dodać do garnka z 4 litrami wody. Resztę produktów umyć, dodać do wody z ziemniakami. Dodać szczyptę pieprzu, tymianku oraz łyżkę soli. Całość gotować ok. 2,5 godziny. Następnie wszystkie warzywa przecisnąć przez sito, tak by powstała zupa o gęstej konsystencji. Przed podaniem do talerza dodać troszkę masła. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 31.01.2012 08:53
super
Reda 31.01.2012 08:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak