Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane serca karczochów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Korzeń selera 1
seler naciowy 4 gałązki
pieczarki 5
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
pieprz
żółty ser starty 2 łyżki
karczochy 12 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane serca karczochów

Seler pokroić na zapałki, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dorzucić przekrojone na pół karczochy. Posolić, posypać pieprzem, dodać płatki czosnku i pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy wszystko ładnie się zrumieni, dorzucić kawałki selera naciowego. Całość lekko poddusić. Na koniec posypać startym serem i wstawić na kilka minut do opiekacza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak