Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka zapiekane z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 80 dag
biała fasola 1 puszka
sok pomidorowy 1 szklanka
cebule 2
olej 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
keczup pikantny 4 łyżki
sól
pieprz
papryka
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka zapiekane z fasolą

Żeberka pokroić na porcje. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem, odstawić do lodówki na 3 godziny. Rozgrzać olej, obsmażyć żeberka na rumiano. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Fasolę osączyć, rozsypać warstwą na żeberkach. Cebulę posiekać, wymieszać z sokiem, doprawić. Polać żeberka. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika (200 stopni). Piec ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec naczynie odkryć i piec jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 27.11.2011 03:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak