Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jarzynami i makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 30 dag
wątróbka drobiowa 40 dag
cebula 1,5 sztuki
czosnek 1 ząbek
marchew 1 sztuka
pietruszka 1
sól
pieprz
kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jarzynami i makaronem

Wątróbkę pokroić w kwadraciki, następnie usmażyć na patelni. Warzywa obrać ze skórek. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni (drugiej) podsmażyć olej i dodać warzywa, cebulę, czosnek oraz dodać do tego paprykę w proszku, sól i pieprz. Dusić ok. 20 minut pod przykryciem.
Dodać wątróbkę. Przyprawić liśćmi laurowymi, zielem angielskim i innymi przyprawami. Dusić ok. 15 minut, mieszając co jakiś czas.
Ugotować makaron jak podano na opakowaniu. Odcedzić. Dać na talerz, posypać warzywami i wątróbką z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak