Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić w kwadraciki, następnie usmażyć na patelni. Warzywa obrać ze skórek. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni (drugiej) podsmażyć olej i dodać warzywa, cebulę, czosnek oraz dodać do tego paprykę w proszku, sól i pieprz. Dusić ok. 20 minut pod przykryciem.
Dodać wątróbkę. Przyprawić liśćmi laurowymi, zielem angielskim i innymi przyprawami. Dusić ok. 15 minut, mieszając co jakiś czas.
Ugotować makaron jak podano na opakowaniu. Odcedzić. Dać na talerz, posypać warzywami i wątróbką z patelni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !