Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z cebulą, groszkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
cebula 1 sztuka
pieczarki 7 sztuk
groszek konserwowy 100 gramów
pomidory krojone z puszki 100 gramów
czosnek 1 ząbek
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z cebulą, groszkiem i pieczarkami

Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu do miękkości.
Cebulę obrać i pokroić w paski. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę i pieczarki podsmażyć na małej ilości oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć aż cebula zmięknie. Zalać wodą i chwilę dusić, następnie dodać groszek, pomidory oraz ryż. Przyprawić curry, solą i pieprzem. Podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak