Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młode cebulki na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa trochę
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
przyprawa chilli do smaku
cebula 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: młode cebulki na gorąco

Cebulki obrać, opłukać. Młode cebulki i pozostawić w całości, szczypior pokrajać. Cebulki włożyć do rondla, posolić, dodać olej, poddusić, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Do prawie miękkich cebulek dodać koncentrat pomidorowy, rozprowadzony kilkoma łyżkami wody. Oprószyć przyprawą chilli, zagotować, dodać szczypior, chwilę poddusić, odstawić, przyprawić do smaku. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać na gorąco lub na zimno jako dodatek do potraw z mięs, ryb i jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak